تازه ترین گزارش کیفی خودروهای داخلی در حالی از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران اعلام شد که باز هم ژاپنی ها رده های ابتدایی جدول رده بندی را به خود اختصاص دادند، اما در انتهای جدول «تیبا» توانست بالاتر از MVM چینی قرار بگیرد.این گزارش به شهریور ماه مربوط می شود و در آن تنها به بررسی سطح کیفی 20 خودرو داخلی پرداخته شده است و این نشان میدهد خودروهای زیادی از سیستم بازرسی کیفی حذف شده اند.مهمترین خودرویی که در گزارش شهریور ماه مورد بررسی کیفی قرار نگرفته، پژو 206 نام دارد. این خودرو طی نیمه نخست امسال با اوضاع بسیار نامناسبی در تولید روبه رو شد و حالا آن طور که خبر می رسد، در خط تولید ایران خودرو نقش بسیار کمرنگی پیدا کرده است.




این در حالی است که شرکت بازرسی خودروهایی را که تولیدشان متوقف شده یا تیراژ پایینی دارند، مورد ارزیابی کیفی قرار نمیدهد و پژو 206 نیز از این قائده مستثنی نیست. این خودرو در گزارش های قبلی رده های بالایی جدول را به خود اختصاص میداد و حالا که نیست، خودروهایی مانند آوانته و لیفان جای آن را گرفته اند.20 خودرویی که در جدول رده بندی شهریورماه حضور دارند، مانند ماه هاي قبلی باز هم در همان نه معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزیینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفته و بر اساس مجموع نمرات منفی کسب شده، جایگاه های اول تا بیبستم را به خود اختصاص داده اند. از آنجاکه هر خودرویی نمره منفی بین صفر تا 120 کسب کرده باشد، «خیلی خوب» به حساب می آید، تمام خودروهای جدول شهریور ماه را باید «خیلی خوب» بدانیم چون نمرات منفی همه آنها کمتر از 120 است.از جمله نکات قابل توجه گزارش کیفی شهریورماه میتوان به حضور لیفان در رده های میانی جدول و سبقت تیبا از MVM اشاره کرد.

ژاپنیهای باکیفیت
ظاهرا باید به حضور محصولات مونتاژی ژاپنی در رده های ابتدایی جدول کیفی خودروهای داخلی، عادت کرد، زیرا در ارزیابی شهریورماه نیز این چشم بادامی ها در صدر جدول رده بندی قرار دارند.در این بین، نیسان تیانا هنوز هم بهترین به حساب می آید و توانسته با کسب تنها 2/3 نمره منفی، لقب باکیفیت ترین خودرو تولید داخل را همچنان در اختیار خود نگه دارد. این محصول مونتاژی پارس خودرو، تنها در دو معیار بدنه و رنگ نمره منفی به دست آورده است. پس از تیانا، در حالی به یک نیسانی دیگر به نام ماکسیما در رده دوم جدول برمی خوریم که این محصول علاوه بر بدنه و رنگ، در تزئینات داخلی و خارجی نیز نمره منفی دارد. ظاهرا قرار است ماکسیما تا آخر امسال از پارس خودرو خداحافظی و ظرفیت مونتاژ خود را به تیانا بدهد. پس از ماکسیما، مزدا نیز توانسته با نماینده خود یعنی مزدا3 در رده های ابتدایی جدول جا خوش کند. مزدا3 که سومین عضو جدول به شمار میرود، تمام 15 نمره منفی خود را در بخش رنگ به دست آورده و این نشان میدهد اگر این بخش اصلاح شود، مزدا3 توانایی تبدیل شدن به برترین خودرو داخلی را دارد.در رده بندی هاي قبلی مزدا2 نیز حضور داشت، اما ظاهرا به دلیل تیراژ پایین، در جدول شهریور ماه حضور ندارد.پس از مزدا، در حالی با شاسی بلند ایران خودرو به نام سوزوکی گرندویتارا در رده چهارم جدول روبه رو میشویم، که این محصول در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی کسب کرده است. ویتارا در ایران خودرو خراسان مونتاژ میشود و در حال حاضر قیمتی بالای 80 میلیون تومان در مدل فول خود دارد. از ویتارا که بگذریم، در رده های پنجم تا هفتم با فرانسوی ها روبه رو میشویم، فرانسوی هایی که البته جای پژو 206 بین آنها خالی است. طبق گزارش اعلامی، مگان توانسته با 21 امتیاز منفی بهترین فرانسوی صنعت خودرو ایران لقب گرفته و بالاتر از تندر-90 ها قرار بگیرد. این محصول که در پارس خودرو مونتاژ میشود و افزایش قیمت شدیدی را نیز طی یکی دو ماه گذشته تجربه کرده، در پنج معیار از جمله بدنه و رنگ نمره منفی به دست آورده است. پس از مگان، تندر-90 پارس خودرو توانسته حائز کمترین نمره منفی بین خودروهای داخلی در شهریور ماه شود و بالاتر از همتای ایران خودرویی خود قرار بگیرد. تندر پارس خودرو در معیارهای نفوذ آب؛ ترمز، تجهیزات، تزئینات، صداهای غیر عادی، بدنه و رنگ نمره منفی کسب کرده که بیشترین آن به تزئینات مربوط میشود.تندر-90 ایران خودرو نیز که جایگاه هفتم را در اختیار دارد، به جز ترمز، تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب در سایر معیارها نمره منفی به خود می بیند. بیشترین نمره منفی این خودرو نیز به تزئینات داخلی و خارجی مربوط میشود. پس از تندر-90 با یک کره ای به نام هیوندایی آوانته در رده هشتم جدول روبه رو میشویم. این محصول در سه معیار سیستم فنربندی و تعلیق، تزئینات داخلی و خارجی و بدنه نمره منفی دارد. آوانته تنها خودرویی است که در رده بندی کیفی شهریور ماه هیچ نمره منفی در معیار رنگ کسب نکرده است.

کیفیت پژو و سمند
به سراغ سمند و پژو برویم و ببینیم اوضاع کیفی آنها در شهریور ماه چگونه بوده است.در این بین، پژو پارس خراسان توانسته بهترین کیفیت را ازآن خود کند و در رده یازدهم جای بگیرد. این محصول البته به جز نفوذ آب و ترمز در سایر معیارها نمره منفی به خود می بیند و بیشترین آن با تزئینات در ارتباط است. در رده بندی شهریورماه نامی از پارس تولید تهران به چشم نمی آید.پس از پژو پارس خراسان ، با پژو 405 خراسان در رده دوازدهم مواجه می شویم، خودرویی که به جز نفوذ آب در باقی معیارها حائز نمره منفی شده است. بیشترین نمره منفی این خودرو نیز با معیار تزئینات آن در ارتباط است. سمند نیز که در رده سیزدهم جدول جای دارد، در تمام معیارها نمره منفی دارد و بیشترین آن به بخش تزئینات مربوط میشود. این خودرو رکورددار بیشترین نمره منفی در تزئینات داخلی و خارجی شده است.پژو 405 تولید مرکز هم به عنوان چهاردهمین عضو جدول کیفی شهریور ماه، در کسب نمره منفی به هیچ معیاری نه نگفته و رکورد نمرات منفی اش با بخش تزئینات در ارتباط است.

MVM جای 206 را گرفت
سری هم به چینی های صنعت خودرو ایران بزنیم، چینی هایی که چهار نماینده در جدول کیفی شهریور ماه دارند و در بین آنها MVM مدل 530 دارای بهترین کیفیت است. این محصول که به لطف نبودن پژو 206 در رده نهم جدول قرار گرفته، در سیستم موتور، تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب هیچ نمره منفی به دست نیاورده و بیشترین امتیاز منفی آن نیز به بخش بدنه مربوط میشود. البته نمره منفی سیستم فنربندی و تعلیق این خودرو هنوز هم بالا به نظر میرسد.دومین خودرو باکیفیت چینی طبق آمار ارائه شده، لیفان مدل 620 است که جایگاه دهم را در اختیار دارد. این خودرو فقط در نفوذ آب و سیستم موتور نمره منفی کسب نکرده و از آن سو کمترین کیفیت را در بخش سیستم تعلیق به خود اختصاص داده است.اما سومین خودرو با کیفیت چینی پس از لیفان620، مدل X33 است كه شاسی بلند به حساب میآید و در جایگاه شانزدهم قرار دارد. این خودرو مشکلی در ترمز ندارد، صداهای غیرعادی در آن نمی پیچد و آب نیز به داخلش نفوذ نمی کند. کمکیفیت ترین چینی جدول رده بندی کیفی شهریور ماه نیز MVM مدل 110 است که رده هفدهم جدول را در اختیار دارد و به جز تجهیزات الکتریکی و سیستم فنربندی و تعلیق، در باقی معیارها نمره منفی به خود می بیند.این محصول البته در ترمز و صداهای غیرعادی و سیستم موتور و انتقال قدرت بیشترین نمرات منفی را بین خودروهای تحت ارزیابی شهریور ماه به خود اختصاص داده است.

تیبا بالاتر از MVM
اما نگاهی بیندازیم به وضعیت کیفی پراید و تیبا در شهریور ماه؛ طبق آمار ارائه شده، تیبا توانسته با نمره منفی 8/73 بالاتر از خودروهایی مانند MVM و پراید قرار بگیرد و در رده پانزدهم جا خوش کند.تیبا به جز سیستم موتور و ترمز در باقی معیارها نمره منفی دارد و کمترین کیفیت را در معیار رنگ به خود اختصاص داده است.در بین مدل های پراید نیز سایپا131 تولید سایپا دارای بهترین کیفیت است که البته علاوه بر کسب نمره منفی در همه معیارها، حائز کمترین کیفیت در معیار نفوذ آب نیز شده است.مدل 132 سایپایی پراید نیز که در رده بعدی جای گرفته، در همه معیارها نمره منفی به خود می بیند و بیشترین آن باز هم به بخش بدنه مربوط میشود.پراید یک مدل پارس خودرویی هم دارد که در انتهای جدول قرار گرفته و به جز صداهای غیر عادی در سایر معیارها نمره منفی به خود میبیند. این خودرو در دو معیار بدنه و تجهیزات الکتریکی حائز بیشترین نمرات منفی بین خودروهای تحت ارزیابی شهریور ماه شده است.


جدول رده بندی کیفی خودروها را در زیر مشاهده نمایید :






برچسب :رده بندی, کیفی, خودروهای, ساخت, داخل ,در, شهریور ماه, 1391, اعلام, شد