PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دوئل مرگبار بین شاسی بلندها ...



support
2010/08/30, 12:16
اتوموبیلهای شاسی بلند از آن دسته خودروهایی هستند که در کشور ما طرفداران بسیاری دارند؛ به طوری که با وجود اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و مصرف بالای سوخت بازار آن ها چندان هم بی برکت نیست و هم اکنون بیش از 10 مدل خودرو شاسی بلند در کشور وجود دارد که این امر موجب شده تا متقاضیان با تنوع در خودروهای شاسی بلند در بازار مواجه شوند

http://666kb.com/i/bm8fnz2d0lcz2kyyq.jpg

سوارشان كه مي*شوي. دلت مي*خواهد هر چه چراغ قرمز سر راه است را رد كني و بي*خيال دور و بري*هايت گاز بدهي.

پشت فرمان*شان كه مي*نشيني اطرافيانت كوچك به نظر مي*رسند و شايد كمي افت داشته باشد پشت سرشان بماني و بزني روي ترمز؛ به هر حال شاسي*بلند، سواري و جاده و هرچند در آن است را كوچك و مبهوت خود مي*بيني. شايد ذائقه ايراني*ها به مردم آمريكاي شمالي نزديك شده يا شايد هم فقط براي كلاس*اش است ولي هرچه هست مشتريان ايراني اين روزها عجيب خريدار شاسي*بلندها شده و ميل*شان به سمت اين نوع خودروها چرخيده؛ شاسي*بلندها به*رغم آن كه در رنج محصولات گران قيمت بازار قرار دارند، هم*اكنون از اقبال بلندي نزد مشتريان داخلي برخوردارند و بازارشان داغ داغ است. اين در حالي است كه تا چند سال پيش*، ايراني*ها بودند و يك شاسي*بلند به نام پاترول.

http://666kb.com/i/bm8fuevtsjgyqvx8i.jpg

خودرويي كه جزو اولين شاسي بلندهاي شركت نيسان ژاپن به حساب مي*آمد و در پارس*خودرو به مونتاژ مي*رسيد و حدود دو سال پيش بنا به تشخيص سازمان حفاظت از محيط*زيست از توليد بازماند؛ چراكه مصرف، سوخت و آلايندگي آن بالا بود. آن روزها هر كه پشت فرمان پاترول رويت مي*شد حسابش از بقيه جدا و به قولي كلاس بالا به حساب مي*آمد. اما گذشت و گذشت تا كم*كم پاترول قديمي شد و از مد افتاد و شاسي بلندهاي به روزتر و لوكس*تري پا به بازار ايران گذاشتند كه از جمله اولين*هاي آنها بايد به پرادو و رونيز اشاره كرد.

http://666kb.com/i/bm8fuq9kvaobn1jia.jpg

پارس*خودرويي*ها كه پاترول را از دست داده بودند اين بار به سراغ محصول تازه*تري از نيسان با نام رونيز رفتند و با مونتاژ آن باز هم خاطرات پاترول را زنده كرده و بازار شاسي بلند*ها را در دست گرفتند. پس از پارس*خودرو، شركت*هاي خصوصي نيز كه متوجه تغيير تدريجي ذائقه قشر مرفه جامعه شده بودند روي به واردات شاسي*بلندها آورده و سرفصلي جديد را در باب واردات خودروهاي خارجي ايجاد كردند.

پرادو محصول لوكس چند سال پيش تويوتا ژاپن جزو اولين* شاسي*بلندهاي وارداتي به كشور بود و استقبال قابل توجه از آن راه را براي ورود خودروهاي شاسي*بلند ديگر خودروسازان معتبر دنيا باز كرد.

http://666kb.com/i/bm8foyr3uj93udcsi.jpg

X3 بي*ام*و، سانتافه هيونداي، گراندويتارا سوزوكي و سورنتو كيا مهمان*هاي بعدي خيابان*هاي كشور بودند كه هم*اكنون حضوري پررنگ را در بازار داخل تجربه مي*كنند.

آخرين شاسي*بلندي هم كه فعلا به ايران وارد شده و قيمتي دوگانه در بازار دارد، نيسان مورانواست. هم**اكنون گران*ترين آنها ب*ام*و X3 به حساب مي*آيد و ارزان*ترين*شان نيز نيسان رونيز ؛هر چند كه خيلي*ها معتقدند، لقب باكلاس*ترين شاسي*بلند حاضر در بازار ايران را بايد به مورانو نيسان با ظاهر اسپرت مانندش اختصاص داد.
رونيز، روبه فراموشي

نيسان رونيز را به نوعي بايد در بازار شاسي*بلندهاي كشور صاحب حق آب و گل دانست. خودرويي كه جزو قديمي*هاي اين بازار به حساب مي*آيد و هم*اكنون در تيراژ اندك در پارس*خودرو مونتاژ مي*شود. رونيز با توجه به وجود رقبايي گردن*كلفت، بازارش به نسبت گذشته، سردشده و مشتريان كمتري را دارد و به هر حال تيراژ مونتاژ آن در مقايسه با سال*هاي ابتدايي پايين آمده و حضورش در خيابان*هاي شهر كمرنگ*تر شده است.

اين خودرو در حال حاضر با قيمت 31ميليون و 700هزار تومان در بازار به فروش مي*رسد. رونيز حدود سه ماه است كه بنا به مصوبه دولت كارت سوختش شارژ نمي*شود و از دريافت بنزين سهميه*اي محروم است.
تيك اف سوزوكي
ايران**خودرويي*ها اوايل چندان اطميناني به موفقيت آن نداشتند و ابتدا با واردات، ذائقه بازار را چشيدند تا اگر مطمئن شدند قدم در راه پار*س*خودرو گذاشته و سوزوكي گراند ويتارا را مونتاژ كنند كه اتفاقا بازار، روي خوش به سوزوكي نشان داد و يك ژاپني ديگر به جمع مونتاژي*هاي خودروسازان ايران پيوست. سوزوكي تنها شاسي بلند ايران*خودرو محسوب مي*شود و هم*اكنون در سايت مشهد اين شركت به مونتاژ مي*رسد. نكته جالب اينكه سوزوكي*هاي وارداتي آن زمان قيمت ارزانتري نسبت به سوزوكي*هاي مونتاژي فعلي داشتند.

آن زمان ايران*خودرو اين محصول را با قيمت 36ميليون تومان در بازار به فروش مي*رساند در حالي كه هم*اكنون سوزوكي*هاي مونتاژي قيمتي برابر با 41 ميليون تومان در بازار دارند. اين خودرو تنها شاسي بلند حاضر در ايران است كه همچنان كارت سوختش شارژ مي*شود و از بنزين يارانه*اي بهره مي*برد. ايران خودرويي*ها با توجه به استقبال خوبي كه از سوزوكي به عمل آمده، تيراژ توليد آن را نسبت به سال گذشته افزايش داده*اند.

گرماي بازار سانتافه
بدون شك يكي از محبوب*ترين شاسي*بلندهاي بازار ايران سانتافه، محصول روز هيونداي كره است. اين خودرو با ظاهر خشن و تهاجمي مانندش خيلي زود در بازار كشور جا افتاد و مشتريان مناسبي را براي خود دست و پا كرد. سانتافه اين روزها خيلي خوب به چشم مي*آيد و بازار پررونق و گرمي دارد. اين شاسي*بلند محبوب هيونداي هم*اكنون در دو مدل معمولي و فول عرضه مي*شود كه مدل معمولي آن قيمتي برابر با 47 ميليون تومان در بازار دارد و سانتافه فول هم با قيمت 51 ميليون و 800 هزار تومان به فروش مي*رسد. اين محصول شاسي بلند كه طي چند ماه اخير به تدريج با افت قيمت روبه*رو شد مانند بيشتر شاسي بلندهاي بازار ايران از دريافت بنزين يارانه*اي محروم است.

http://666kb.com/i/bm8fu8b6xn0g7h5aa.jpg

سورنتو، فعلا غريب
مسوولان غرفه كيا طي هشتمين نمايشگاه بين*المللي خودرو در مشهد سورنتو را روي قطعه سنگ*هايي نسبتا حجيم قرار داده بودند و شايد هدفشان اين بود كه قدرت كشندگي و مانور آن را به رخ بكشند. شاسي*بلندي با مصرف سوخت حدودا يازده ليتر؛

سورنتو مدت زيادي از مهماني*اش در خيابان*هاي كشور نمي*گذرد و فعلا حضور چشمگيري ندارد كه اين موضوع احتمالا به غريب بودن نسبي محصولات جديد كيا در ايران و در مقايسه با خودروسازاني چون هيونداي و تويوتا برمي*گردد. به هر حال سورنتو هم*اكنون با قيمت 49 ميليون و 700 هزار تومان در بازار به فروش مي*رسد. به نظر مي*رسد كيا كار نسبتا سختي براي جا انداختن اين خودرو ميان شاسي بلندهاي بازار ايران در پيش دارد.
پرادو در سراشيبي

روزهايي كه پرادو تازه قدم به بازار كشور گذاشته بود، چشم*ها در خيابان*ها بدان خيره مي*شد و همه انگشت تحسين به سمتش نشانه مي*رفتند. به هر حال تا قبل از ظهور اين شاسي بلند تويوتا، چشم مشتريان داخلي به پاترول و رونيز به عنوان معدود شاسي بلند*هاي بازار عادت كرده بود. البته پرادو قيمتي بسيار گران داشت و هنوز هم دارد ولي با اين وجود استقبال خوبي از آن به عمل آمد. هر چند كه در ادامه با ورود سانتافه و بي*ام و X3، بازار پرادو كمي از رونق افتاد و افت كرد. اين خودرو هم*اكنون با كاهش قيمتي نسبتا چشم*گير طي سال*جاري مواجه شده و در*حال*حاضر با قيمت 78 ميليون تومان به فروش مي*رسد.

http://666kb.com/i/bm8fetz4zzkegc1s2.jpg

از میان خودروهای شاسی بلند موجود در کشور امروز مورانو و تویوتا RAV4 مدل Exclusive را که هر دو به صورت CBU وارد کشور می شوند، با یکدیگر مقایسه کرده و انتخاب را به شما واگذار می کنیم.

http://666kb.com/i/bm8fuje02czv8x1xe.jpg

RAV4 محصول جدید شرکت تویوتا است که به تازگی وارد بازار داخل شده است.
این خودرو که باید آن را در رده شاسی بلندهای کم تعداد وارد شده به کشور قرار داد به سیستم کمکی دنده اتوماتیک برای سرپایینی و سیستم کمکی دنده برای حرکت در سربالایی مجهز است؛ این سیستم جدید موجب می شود خودرو در سربالایی یا سرپایینی با شیب بسیار دچار مشکل نشود و بدون دخالت راننده به راحتی در شیب های بسیار زیاد حرکت کند.

RAV4 در حالی از موتور 2400 سی سی با قدرت 168 اسب بخار بهره می برد که مورانو دارای موتور 3500 سی سی است و به واسطه آن می تواند 245 اسب بخار قدرت تولید کند. آن طور که در سایت شرکت ایرتویا (نماینده رسمی خودروهای تویوتا در ایران) آمده مصرف سوخت RAV4 در هر صدکیلومتر سیکل ترکیبی به 9.6 لیتر می رسد؛ در حالی که مورانو پرخور تر به حساب آمده و در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی 12.3 لیتر بنزین می بلعد.
مورانو در حالی طی 10 ثانیه به شتاب صدکیلومتر می رسد که RAV4 برای رسیدن به این شتاب، به نیم ثانیه زمان بیشتر احتیاج دارد.

نگاهی به تجهیزات ایمنی مورانو و RAV4 از استاندارد بالای این دو شاسی بلند حکایت دارد، به نحوی که هر دو آنها از سیستم ترمز ABS و ایربگ بهره می برند.
اگر مورانو و RAV4 در مسیری یکسان با یکدیگر کورس بگذارند، شاید هیچ کدام از یکدیگر پیش نیفتند؛ چرا که هر دو آنها حداکثر سرعتی برابر با 240 کیلومتر در ساعت دارند. در حال حاضر مورانو با قیمت 65 میلیون تومان به فروش می رسد و تویوتا RAV4 نیز قیمتی برابر با 66 میلیون و 200هزار تومان دارد

با توجه به محصولات اخیر , هیوندای از کلاس خودورهای ارزان قیمت و معمولی خارج شده ( این رو برای کیا KIA هم می توان گفت ) .

http://666kb.com/i/bm8foeyztuunuhqte.jpg

اما رقیب سر سخت و خوش نام درست در مقابل هیوندای قرار گرفته لکسس RX350ه یکی از پیشتازان کلاس متوسط کراس اورر ها میباشد و در سال 1999 هم به عنوان SUV برتر سال از طرف مجله موتور ترند انتخاب شد. نمونه اولیه این مدل با نام RX300 بود که دربهار سال 2003 مورد بازبینی کلی قرار گرفت و تحت عنوان Rx330 وارد بازار شد. و اخرین مدل لکسس در سال 2006 به بازار عرضه شد که بیشتر بخش موتوری ماشین مورد بازبینی قرار گرفته و از یک موتور قوی تر بهره جست و به عنوان مدل 2007 روانه بازار شد.{مدل مورد ازمایش به عنوال مدل 2008 نامیده میشود.}.

هیوندای در چندین نوع تیپ عرضه میشه که بالاترین تیپ رو با کد لیمیتد عرضه میکنه که از هرلحاظ هیوندای هرچی درتوان داشته در این مدل به کار برده این ماشین از سیستم AWD نیز بهره میبره. اما در آن طرف لکسس در ساده ترین مدل هم چیزی کمتر از هیوندای نداره . هردو مدل تمام اپشن هایی که یک خریدار اس یو وی در نظر دارد را ارائه کردن که -- صندلی هایی با روکش چرم طبیعی. صندلی های گرم شونده خروجی برق سیستم صوتی همراه با پخش DVD که با وجود دو صفحه نمایش LCD 18 اینچی در پشت پشت سری های صندلی جلو جای گرفته اند کامل میشود و سیستم کنترل پایداری و ترمز های دیسکی در 4 چرخ به اضافه سیستم ABS . هیوندای از یک موتور 3.8لیتری شش سیلندر وی شکل سود میبرد که 260 اسب بخار قدرت داره.

در حالی که لکسس از یک موتور 3.5 لیتری وی شکل شش سیلندر بهره میبره و 270 اسب بخار قدرت دارد اما نیاز به سوختی با اکتان بالا تر داره. در حالی که هیوندای در این مورد سازگاری بیشتری دارد

http://666kb.com/i/bm8fog5trz4zpahhe.jpg

اگرچه در قیمت لکسس از هیوندای گرانتر است اما از یک سیستم انتخابی ناوبری به اضافه دوربین دید در عقب که اضافه قیمتی برابر 1500 تا 2000 دلار رو دربر دارد بهره میبره. لکسس از سیستم چراغ های جلو هالوژنی که قابلیت انطباق با وضیت جاده و همچنین چوبکاری داخل اتاق که کیفیتی خوب دارد هم استفاده میکند . اما در هیوندای از قطعات چوب نما استفاده شده که به کیفیت فضای داخل کابین لطمه زده. هیوندای برگ برنده خود را اینجا رو میکند : خروجی برق 115 ولت داخل اتاق . یه مجموعه خنک کننده که به عنوان یخچال سفری میتونید از آن استفاده کنید. هردو خودرو از طراحی بی نقص زیبا و به روزی بهره میبرند که در این میان هیوندای از لحاظ ابعادی 4.4 اینچ کشیده تر و چرخ ها هم اضافه فاصله ای برابر 3.5 اینچ دارن.

ارتفاع وراکروز هم 2.8 اینچ بلند تر از لکسس هست و 4 اینچ هم ابعاد اتاق بزرگ تر است که تمام این اضافه ابعاد به طراحان هیوندای اجازه اضافه کردن ردیف سوم را هم داده. نکته ای که برای یک کراس اوور یک مزیت عمده محسوب می شود . ردیف سوم قابلیت تاشوندگی رو به صورت جداگانه دارند. همچنین ردیف دوم میتواند به راحتی به جلو حرکت کنند تا دستیابی به ردیف عقب راحت و مانند صندلی های ردیف سوم قابلیت تاشدن رو دارند. صندوق عقب هیوندای 59 لیتر نسبت به لکسس بیشتر حجم داره.

در قسمت توان موتور و کارایی ها لکسس با وجود 10 اسب بخار اضافه تر نسب به هیوندای و کمتر بودن وزنش که برابر با 181 کیلوگرم هست برنده این بخش هست.که در تست شتابتا 96 کیلومتر هم این مطلب به چشم میاد که علاوه بر موارد ذکر شده لکسس باید از تکنولوژی زمان بندی سوپاپ ها هم باید ممنون باشه که تاثیر بسزایی برای بدست اوردن این عنوان ایفا کرد.. در قسمت کارایی ترمزها مسافت ترمزگیری لکسوس 5 فیت کمتر از وراکروز بود.

http://666kb.com/i/bm8fomlmm4cvgfd36.jpg

امروز از میان خودروهای وارد شده توسط این شرکت لندکروز میهمان ستون حق انتخاب است این خودرو که در دو مدل GXR و VXR وارد کشور شده از لحاظ قیمتی در رنج 90 تا 120*میلیون تومان قرار دارند که به این ترتیب می*توان این خودرو را در رده خودروهای گران قیمت وارد شده به کشور قرار داد، از میان این دو مدل امروز به معرفی لندکروز مدل GXR می*پردازیم ، این خودرو که به گیربکس 5 دنده اتومات مجهز است از موتور 4666 سی*سی 6 سیلندر بهره می*برد که توانایی تولید 271 اسب*بخار قدرت را دارد، موتور پر قدرت این خودرو این فرصت را به شما می*دهد تا شما بتوانید رانندگی پر سرعت را تجربه کنید.

اما از لحاظ میزان مصرف سوخت، اين مدل لندکروز به باک 93*لیتری مجهز است و در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی معادل 5/14*لیتر بنزین می*سوزاند.
از لحاظ تجهیزات ایمنی نیز لندکروز به ایربگ و ABS مجهز است که به این ترتیب این خودرو در رده خودروهای ایمن قرار می*گیرد.
در حال حاضر و براساس اطلاعات سایت شرکت ایرتویا وارد کننده این خودرو، اين مدل لندکروز با قیمت 94*میلیون تومان در بازار عرضه می*شود

http://666kb.com/i/bm8foiaqrpxsy1ddu.jpg

تویوتا لندکروزرGX-R به صورت زاپاس پشت و زاپاس زیر و دو ردیف وسه ردیف صندلی به بازار عرضه می شود که در مدل سه ردیف ظرفیت خودرو به ۷ نفر میرسد اما این مدل در صورتی سه ردیف باز باشد ظرفیت باری بسیار کمی دارد . ضمن اینکه ردیف سوم صندلی به دلیل قرار گرفتن روی محور عقب چندان راحت نیست و فضای پای سرنشینان کوچک است. مدل دارای زاپاس عقب در زیرخودروهم یک جای لاستیک زاپاس دیگرهم دارد و در واقع این مدل دارای دو عدد لاستیک زاپاس می باشد. تویوتا لند کروزر اولین خودروی اس. یو. وی می باشد که با یک دکمه بر روی کنسول میانی در وضعیت دو دیفرانسیل قرار می گیرد.

http://666kb.com/i/bm8ff3d73aq44snwi.jpg

سال 2003 کمپانی معظم نیسان اقدام به معرفی و عرضه ی نسل جدیدی از SUV های سایز متوسط خود با برند اینفینیتی و نام تجاری FX کرد . از آن سال تاکنون فروش بالای این مدل ، سود کلانی را به سوی خزانه کارخانه اینفینیتی ، زیر مجموعه ی لوکس ساز نیسان ، روانه کرده است

http://666kb.com/i/bm8ff1xx7vy3okoaq.jpg

http://666kb.com/i/bm8ffc90o3x9jml8i.jpg

نسل FX35 در مقام مقایسه با رقیبانی همچون BMW X3 ، LEXUS RX350 و NISSAN MURANO ، از طراحی بسیار زیبا ، جذاب و پویاتری بهره مند هستند . با نگاهی عمیق به طراحی نسل جدید FX آنچه به وضوح قابل روئیت است ، پیشرفت قابل ملاحظه در شکل دهی خطوط بدنه است که سادگی الگو دهی طرح نسل اول را متذکر می شود . در نسل دوم با طراحی فضایی روبرو هستیم که با آنکه بسیار مدرن تر از نسل اول جلوه می کند ، اما با این نوع سبک ، سلایق خاصی را هدف گرفته است . در سوی دیگر ، نسل اول اوج زیبایی را در طرحی ساده تلفیق کرده است و همین استراتژی زیبایی در عین سادگی ، نسل اول را در وضعیت عامه پسند تری قرار می دهد

کاپوت کشیده در هر دو نسل از وجهه تمایز شاسی بلندهای اینفینیتی در برابر رقیبان است . اما در نسل جدید با دماغه ای کشیده تر روبرو هستیم که در تعامل کاملی با پیش رادیات پنج شیاری مواج قرار دارد . در مقابل ، نسل اول پیش رادیات چهار شیاره کروم کاری شده استیل را با خود یدک می کشد . در هر دو نسل FX35 ، توازن و هماهنگی به شکل زیبایی موج می زند . چراغ های کشیده نسل اول که تا حدودی یادآور چراغ های هیوندای سانتافه است ، در مقایسه با چراغ های کاملاً جدید و نا متقارن نسل دوم ، از طرحی ساده و تا حدودی تاریخ گذشته استفاده می کند ؛ اما زیبایی خاص خود را دارد .

http://666kb.com/i/bm8ff8epnj6wrjo5e.jpg

اما در مدل 2009 یا همان نسل دوم ؛ کمپانی اینفینیتی در تجهیز رینگ های این مدل به لاستیک ساز شهیر ، BRIDGESTONE ، متوسل شده و این کمپانی نیز لاستیک های سری DUELER با سایز 265/60 را برای FX35 تدارک دیده است . رینگ های پنج پره آبکاری شده ی این نسل نیز ، جلوه ی بصری چشم اندازی را تداعی می کند .

در تست های انجام شده ؛ در شتا ب جانبی ، FX35 نسل دوم ، رقم 0/82 جی را کسب کرد و با آنکه جای پیشرفت دارد ، از هر نظر قابل قبول است . هر دو نسل FX35 به ترمزهای دیسکی خنک شونده مجهز هستند که در مدل 2009 با سرعت 96 کیلومتر 7/38 متر مسافت نیاز داریم تا خودرو کاملا متوقف شود . سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ ها ( VVTI ) میزان مصرف سوخت هر دو نسل را به طور میانگین در محدوده 13 تا 14 لیتر در هر 100 کیلومتر قرار داده است .

به هر حال زودتر از آنچه فکر کنیم زمان سپری شد و چاره ای ندارم جز وداع با این سامورایی های خشن . از این ملاقات رویایی می توان نتیجه گرفت ؛ شاسی بلند های اینفینیتی در تمام زمینه ها راننده ی خود را سیراب می کنند . یک روی ماجرا رانندگی راحت و بدون دغدغه ی در شهر و روی دیگر رانندگی محکم و استوار در خارج از شهر و مسیرهای ناهموار ، که در هر دو شرایط می توان به خودروی خود مطمئن بود .

بهترین خودروهای شاسی بلند جهان
مجله معروف موتورترند Motor Trend لیستی از 10 خودرو منتخب و فینالیست شاسی بلند را برای سال 2010 منتشر کرد. تا در نهایت یکی از این خودروها جایزه برترین خودرو سال شاسی بلند جهان را از آن خود کنند

این فهرست شامل این خودروهاست:

Acura ZDX
Audi Q5
Cadillac SRX
Chevrolet Equinox
GMC Terrain
Lexus RX
Lincoln MKT
Mercedes GLK
Subaru Outback
Toyota 4Runner
Volvo XC60

در این فهرست نامهای آشنای زیادی غایبند نظیر انواع لندکروزر، لندروور، بی ام و، هیوندای، و… در عین حال سلیقه آمریکایی داوران در انتخاب 4 خودرو آمریکایی نیز کاملاً هویداست.