PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نرخ خرید تضمینی گندم 80 تومان افزایش یافت



support
2013/07/20, 08:13
گروه صنعت و معدن- نرخ خرید تضمینی گندم از سوی هیات دولت بازنگری شد و نرخ اعلام شده از افزایش 80تومانی نرخ خرید تضمینی گندم نسبت به مصوبه شورای اقتصاد حکایت دارد. براساس آخرین مصوبه هیات دولت قیمت گندم معمولی در هر کیلو از 720 به 800 تومان و هر کیلوگرم گندم دوروم نیز از 750 به 830 تومان افزایش یافت. افزایش قاچاق این کالای اساسی به دلیل نرخ پایین خرید تضمینی گندم عمده دلیلی است که موجب شد تا هیات دولت نسبت به قیمت اعلام شده از سوی شورای اقتصاد، تجدید نظر کند؛ با این حال نرخ جدید خرید تضمینی گندم هنوز با پیشنهاد ارائه شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان و برخی نمایندگان مجلس 200 تومان در هر کیلوگرم فاصله دارد. پیش از این، وزارت جهاد کشاورزی نرخ 1000 تومان را برای خرید هر کیلوگرم گندم از کشاورزان پیشنهاد داده بود، اما قیمت پیشنهادی از سوی هیات دولت پذیرفته نشد و حال با شدت گرفتن قاچاق این کالای اساسی، مسوولان ناچار به افزایش قیمت شدند.به گفته معاون وزیر جهادکشاورزی، بر اساس این مصوبه، گندم تا دو درصد سن زدگی، دو درصد افت مفید و چهار درصد افت غیرمفید نیز با قیمت کنونی محاسبه خواهد شد.

ناصر توکلی اظهار کرد: بر این اساس گندم های با کیفیت بالا نیز 15 تومان در هر کیلوگرم بیشتر خریداری می شود.معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: براساس مصوبه هیات دولت، کشاورزانی که به بخش دولتی گندم فروخته اند، افزایش قیمت تضمینی خرید گندم نیز شامل آنان می شود و آنچه طلبکارند به آنان داده خواهد شد.

گندم ایرانی سر سفره همسایه
افزایش 80 تومانی قیمت خرید تضمینی گندم ظاهرا در راستای جلب نظر کشاورزان برای فروش گندم به دولت صورت گرفته، اما هنوز سفره همسایه خوش آب و رنگ تر از سفره ای است که در داخل برای گندم کاران گسترده شده و با این شرایط امکان آشتی گندمکاران با دولت دور از ذهن خواهد بود.پیش از این قیمت پایین گندم موجب شده بود تا کشاورزان تمایلی به فروش گندم به دولت نداشته باشند. از سوی دیگر، ظاهرا دولت نیز اصرار زيادي بر افزايش قيمت خرید گندم داخلی نداشت که این امر موجب شده تا گندم داخلی به سمت مرزها کشانده شود تا شاید خریداری برای آن پیدا شود. براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی بیش از  9 میلیون تن گندم در استان های کشور برداشت شده، اما تنها حدود پنج میلیون تن آن از سوی بخش خصوصی و دولتی خریداری شده است و تکلیف مابقی هنوز مشخص نیست. ظاهرا در حال حاضر اولویت با گندم وارداتی است و گندم داخلی به جای سفره های ایرانی سر از سفره های کشورهای همجوار درآورده است. به گفته توکلی، پیش بینی می شود از 5/2 میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و 4 میلیون کشت گندم دیم 5/12 تا 13میلیون تن گندم برداشت شود و تاکنون 65درصد گندم برداشت شده است.معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به خبرگزاری «تسنیم» افزود: 8 تا 5/8میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان است. به گفته توکلی، تاکنون 5میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که دو میلیون و 800 هزار تن آن را بخش دولتی و دو میلیون و 200 هزار تن را بخش خصوصی خریداری کرده است.

گندم پاکستانی در راه است
از سوی دیگر، در حالی که گندمکاران هنوز برای فروش گندم خود با مشکل مواجهند، سخنگوی وزارت دارایی پاکستان از نهایی شدن قرارداد صدور ۹ میلیون دلار گندم به ایران از محل بدهی ۵۳ میلیون دلاری بابت خرید برق از این کشور در هفته های آینده خبر می دهد. بر اساس گزارش خبرگزاری «تسنیم»، پاکستان در حال انجام مذاکرات برای ارسال 100 هزار تن گندم به ایران در عوض بخشي از بدهی خود از بابت خرید برق از ایران است. پاکستان از بابت خرید برق از ایران، 53 میلیون دلار بدهکار است، اما شرکت برق دولتی پاکستان، پولی برای پرداخت بدهی خود ندارد.رعنا اسد، سخنگوی وزارت دارایی پاکستان در این رابطه می گوید: گفت وگوهایی بین وزارتخانه های مختلف پاکستان در جریان است تا در زمینه جزئیات این معامله با ایران به توافق برسند. وی افزود: انتظار می رود این گفت وگوها در چند هفته آینده به اتمام برسد.اولین محموله گندم پاکستان قرار بود در اواسط ماه فوریه به ایران تحویل داده شود، اما به دلیل اختلافات موجود بین دو کشور و انتخابات ریاست جمهوری در پاکستان، این امر به تاخیر افتاد.در این میان، کیومرث فتح اله کرمانشاهی، معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران، معتقد است تها تر یکی از مکانیسم های تجارت خارجی است و در شرایط خاصی که کشور قرار دارد قابل انجام و راهگشا است.وی در خصوص تها تر کالا، گفت: با توجه به بحث کم آبی که همه ساله در کشور مطرح است، باید بخشی از گندم مورد نیاز کشور را وارد کنیم که امسال قرار است با صادرات برق به پاکستان در مقابل واردات گندم، این کمبود جبران شود.اقدام صورت گرفته در حالی است که علی اکبر یاسمی، معاون قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات چندی پیش اعلام کرده بود که گندم کشور های هند و پاکستان از نظر سازمان حفظ نباتات مورد تایید قرار نگرفته و هیچ  یک از شرایط قرنطینه ای برای واردات آن به کشور اعمال نشده است. با این حال ظاهرا مسوولان سعی دارند تا مشکلاتی که برای واردات برنج هندی به وجود آمده بود را مجدد تکرار کنند. اقدام صورت گرفته از سوی دولت برای واردات گندم در حالی است که تایید بهارستان نشین ها را به همراه ندارد. به گفته عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس واردات بی رویه برنج و گندم به کشور نشان از افت بخش کشاورزی است. فیاضی با بیان اینکه تامین مواد غذایی کشور، رسیدن به استقلال و خودکفایی در تولید مایحتاج اساسی مردم نیازمند توجه به بخش کشاورزی است،  به «خانه ملت» گفت: پایه اصلی پیشرفت هر کشور توجه و حمایت از بخش کشاورزی به عنوان زیر ساخت توسعه است که متاسفانه این بخش در کشور ما مغفول مانده است.حال باید دید با انتقادهاي صورت گرفته به واردات گندم بیش از نیاز کشور، آیا رویه دولت در خرید و واردات گندم تغییر می کند و آیا نرخ جدید بابی براي آشتی کشاورزان باز خواهد کرد؟